Cristina Mihon

Noi suntem ODU

Cristina Mihon – Pasiune pentru cifre, viziune pentru succes

Cristina a început să lucreze la ODU România Manufacturing în primavara anului 2011, în postul de economist. Cu toate că nu auzise de fabrică până în momentul în care s-a pregătit să participe la interviu, faptul că a descoperit că aceasta este o investitie cu capital german a motivat-o să devină parte a echipei.

Plecând la drum cu premisa “lucrului nemtesc” bine făcut , Cristina și-a început activitatea în cadrul ODU, a cunoscut organizația, colegii, modul de lucru, condițiile de muncă și respectul față de angajat, și a rămas, văzând cum compania se extinde din ce în ce mai mult.

Spune că această continuă dezvoltare și creștere a reprezentat și continuă să fie o provocare pentru ea, formarea sa profesională fiind într-o continuă evoluție, atât din punctul de vedere al legislației în domeniul fiscal-contabil cât și al softurilor care se dezvoltă pe zi ce trece. Așadar, chiar dacă pentru unii cifrele pot însemna rutină, Cristina afirmă cu tărie că în activitatea ei nu încape vorbă despre plictiseală sau monotonie, atâta vreme cât toate operațiunile financiar-contabile trebuie efectuate în conformitate cu legea  și mereu apar legi noi iar cele vechi se schimbă uneori “peste noapte”.

"Implicarea laturii umane în munca de zi cu zi, feedback-ul și autoevaluarea au un rol important pentru dezvoltarea întregii echipe.”
Cristina Mihon, Team Leader Finance-Accounting Sibiu

Avansarea în poziția de Team Leader Finance în anul 2018 a reprezentat un pas mare în dezvoltarea profesională a Cristinei dar si o oportunitate de a-și dezvolta abilitățile de leadership, cum ar fi interacțiunea eficientă cu membri echipei în scopul găsirii unui numitor comun în situații dificile care se pot ivi.

Noua funcție a venit la pachet cu provocări noi și interesante dar, potrivit Cristinei, cea mai mare provocare a fost cea legată de comunicare. Este mereu atentă la felul în care comunică cu membri echipei sale, astfel încât mesajul să fie clar, concis, iar fiecare să-și cunoască exact sarcina care-i revine într-o situație dată. Ca orice bun leader, în decizile sale tine cont și de perspectiva colegilor, dezvoltând idei noi pe baza celor spuse în întreaga echipă.

Vrei să îți construiești viitorul alături de noi?