Liliana Tara

Noi suntem ODU

Liliana Tara – Omul care nu spune nu provocărilor

Ce au în comun Conectica, Proiectul Volvo și SAP-ul? Aparent, nimic. În realitate însă, în ODU România Manufacturing, Liliana este conexiunea tuturor acestor subiecte.

Liliana face parte din ODU de mai bine de 14 ani când, spune ea, s-a alăturat echipei de montatori subansamble, pe secția de Conectică, pentru că a atras-o mediul de lucru plăcut, colegii tineri și atitudinea șefului său direct de la acea vreme. 6 ani mai târziu, promovarea în funcția de Line Leader i-a adus cea mai mare provocare a carierei, până la acea vreme: preluarea responsabilității proiectului VKE și relocarea acestuia din China, în România. Noul statut al Lilianei a însemnat, pe lângă  proiecte, produse și echipamente noi și o echipă de 64 de persoane, de care acum devenise responsabilă, lucru deloc ușor ținând cont de faptul că mulți dintre ei se aflau la primul lor loc de muncă.

Odată cu extinderea companiei și crearea unei noi fabrici, în anul 2018, Liliana a promovat în funcția de Shift Leader, urmând ca în 2022 să devină Team Leader pe secția de Conectică.

"Pentru a înainta trebuie să înveți. Pentru a învăța, trebuie să iei de la ceilalți exact acele cunoștințe de care tu ai nevoie. Poți învăța ceva de la fiecare persoană întâlnită. Important este să fii deschis să asculți și să perseverezi în ceea ce faci."
Liliana Tara, SAP Key User

Acest nou rol a venit odată cu Proiectul VOLVO, un proiect auto de mare impact la nivel  global al Grupului ODU. Cerințele din partea clientului, diferite decît cele pe care le-au avut clienții anteriori, respectarea criteriilor de siguranță și conștientizarea angajaților asupra impactului pe care fiecare dintre ei îl au în realizarea acestor produse, s-au numărat printre momentele cele mai interesante ale postului de Team Leader. Din această nouă poziție, Liliana spune că a început să vadă totul la un alt nivel și chiar mai mult, le-a insuflat și celor din echipa sa să facă acest lucru: să pună calitatea înaintea cantității, să respecte cu strictețe termenele de livrare, să își țină echipa și colegii aproape.

Datorită faptului că este o persoană autodidactă, Liliana consideră că poate învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnește în  drumul său, lucru pe care l-a și făcut în activitatea sa de până acum, și continuă să îl facă.

Experiența acumulată în cadrul companiei, cunoașterea mediului de producție și determinarea de care dă dovadă atunci când primește un proiect nou, fac din Liliana exemplul perfect al omului  care niciodată nu spune nu provocărilor.

A răspuns astfel pozitiv propunerii de a fi Keyuser SAP în cadrul companiei, începând cu anul 2024, și vorbește cu mare entuziasm despre oportunitățile pe care acest nou statut i le oferă dar și despre faptul că fiecare zi este unică și activitatea pe care o desfășoară o ține mereu „antrenată”, monotonia și plictiseala lipsind cu desăvârșire.

Vrei să îți construiești viitorul alături de noi?